Klik hier voor GRATIS advies

De kast van strafrechtadvocaat en zanger Johan Keizer

Achter een succesvolle man staat altijd een vrouw. Achter een mooi gevulde kledingkast staat meestal ook een vrouw.

In het geval van Johan Keizer is dat zeker zo. De Volendamse Johan Keizer is strafrechtadvocaat en heeft samen met advocaat Kuijpers (bekend van de zaak Holleeder) een praktijk in Amsterdam. Daarnaast zingt hij in de weekenden nummers van BZN met de band Mon Amour.

Dit lijkt een hele vreemde combinatie, maar volgens Johan hebben beide beroepen veel raakvlakken. De rechtszaken zijn ook een publiek gebeuren. Een groot verschil is dat bij een rechtszaak slachtoffers aanwezig zijn. Bij een optreden zijn het vaak meisjes en oude BZN -fans. Maar het gaat bij de advocatuur en het zingen beide om de aandacht vast te houden en jezelf presenteren.

Hoe Johan zich op kledinggebied presenteert beslist voornamelijk zijn vrouw. 'Het is zeker tien jaar geleden dat ik alleen ging shoppen', zegt Johan. Hij kan het zich al niet eens meer herinneren. Meestal gaan ze samen winkelen en wanneer zijn vrouw iets niet leuk vindt koopt hij het zeker niet.

De kleding die Johan draagt tijdens een rechtszaak en een optreden is meestal hetzelfde.

Toch was ik nieuwsgierig naar zijn kledingkast en ging door de sneeuw op weg naar Volendam.

Als ik aan Volendam denk, denk ik meteen aan Jan Smit en Nick en Simon, aan havens en vis eten. Maar helaas, door de mist zag ik helemaal niets en kwam ik met de bus laat aan in een woonwijk van Volendam.

Een week ervoor hadden we ook al een afspraak, maar door het slechte weer kon deze niet doorgaan.

Later bleek dat de vrouw van Johan een week eerder het hele huis had opgeruimd voor de fotosessie. Ik schaamde me dat ik niet eerder was gekomen. Een voordeel was dat de kledingkast van Johan nu heel strak opgeruimd was en meteen had zijn vrouw wat oude Guns & Roses T-shirts weggegooid.

(Of dat een voordeel is weet ik niet).

Toen we de trap op liepen naar boven merkte Johan meteen op dat de kast van zijn vrouw veel interessanter was. Die kast wilde ik dan ook wel graag fotograferen. Eén probleempje was alleen dat alle rommel uit Johans kast nu in de kleine inloopkast van zijn vrouw was gepropt.

Stiekem heb ik nog in de inloopkast gekeken en zag dat alles mooi op kleur hing. (Dat zou ik nou ook wel willen, alleen ben ik daar geloof ik te lui voor.)

Johan draagt zelf vaak pakken van Van Gils. Een stropdas draagt hij niet, daarom hebben zijn overhemden vaak een stevig boord. Het pak dat hij op de foto aan heeft is net nieuw.

'Een man moet 3 a 4 goede pakken hebben en 5 overhemden', vindt Johan. ' Eén of twee keer per jaar koop ik een nieuw pak. Deze kleding draagt hij dus bij een optreden en in de rechtszaal. Ik kan me voorstellen dat zijn fans het wel aantrekkelijker vinden wanneer hij een wat ruigere outfit draagt.

'Wij treden meestal op voor BZN-fans, dat zijn wat oudere mensen. Wanneer we optreden bij het Mega Piratenfestijn draag ik een zwart strak T-shirt en een G-starspijkerbroek.

Nadat ik nog snel een biscuitje heb gegeten en de poepluier van zijn lieve zoontje heb bekeken, vertrek ik weer naar Utrecht.

En Johan maakt zich klaar voor een bezoek aan de gevangenis in de Bijlmer.

Bron: www.wathebikaanvandaag.nl