Klik hier voor GRATIS advies

Advocaat Johan Keizer partner bij één van de beste strafpleit kantoren

Sinds februari 2005 is onze dorpsgenoot Johan Keizer als advocaat werkzaam. Hij is begonnen bij Advocatenkantoor Van Oosten. Sinds 1 november is Johan Keizer partner geworden van Kuijpers & Van der Biezen Advocaten, dat haar kantoor heeft aan de Prinsengracht 706 te Amsterdam. Dit kantoor staat bekend als een van de beste strafpleit kantoren van Nederland. Jan-Hein Kuijpers is voornamelijk bekend geworden bij het grote publiek door de verdediging van Willem Holleeder. Bij honderden strafzaken heeft Johan Keizer zichzelf in de afgelopen 4 jaar in de kijker gespeeld en werd door het vermaarde kantoor Kuijpers & Van der Biezen Advocaten benaderd om partner te worden. Dit aanbod werd door Johan Keizer, die ook zanger is in de band “Mon Amour”, meteen aangenomen.

 
Voor het kantoor van Kuijpers & Van der Biezen Advocaten aan de Prinsengracht de advocaten Johan Keizer en Jan-Hein Kuijpers (bij het grote publiek bekend als verdediger van Willem Holleeder).
 
Grote strafzaken die in de media spelen
Advocaat Johan Keizer behandelt alleen strafzaken en hierin heeft hij zich gespecialiseerd. Johan: “Vanaf de eerste dag dat ik rechten ging studeren op de universiteit wist ik al dat het strafrecht zou worden. Ik vind niet dat je strafrecht erbij kan doen. Het strafpleiten is echt een specialiteit en dat vereist ervaring en deskundigheid”. Door Johan Keizer worden in rechtbanken en gerechtshoven alleen strafzaken behandeld zoals moord, dood door schuld, doodslag, diefstal, mishandeling, maar ook rijden onder invloed. Bij honderden strafzaken heeft Johan Keizer als advocaat de verdachten verdedigd. Dit deed hij met zoveel verve, dat hij door het bekende kantoor Kuijpers & Van der Biezen Advocaten is benaderd om partner te worden. Johan Keizer trad als advocaat ook op bij grote zaken die volop in de media spelen, zoals de grote mensenhandelzaak op de Wallen, de zogenaamde martelmoord op Paul E. en ook de aanrijding van de IKEA-verkeersregelaar wordt op dit moment door hem behandeld. Al verschillende keren is Johan Keizer zo ook in het nieuws en op radio en televisie geweest. In alle 17 rechtbanken die Nederland telt is Johan Keizer als advocaat werkzaam om voor zijn cliënten te pleiten, zodat hij continu op pad is.
 
Een spannend beroep
In de advocatuur kan Johan Keizer zich helemaal uitleven. “Het mooie van dit vak is dat het een spannend beroep is en geen enkele dag is hetzelfde. Daarbij vind ik het allermooiste onderdeel het pleiten voor de rechtbanken en gerechtshoven, wat eigenlijk ook een soort ‘uitvoering’ is. Daarbij transformeer je jezelf ook als je een toga aantrekt en een zitting binnenstapt”. Johan Keizer heeft er geen moeite mee om ook zware criminelen te moeten verdedigen. “Ik ben er zó van overtuigd dat iedereen rechtsbijstand verdient, dat dat mijn twijfels wegneemt. Wat ik doe is niet alleen voor die specifieke cliënt, maar ter bescherming van het recht in de maatschappij. Het dient een groter doel. Als de maatschappij uit gaat maken welke verdachte wel of geen rechtshulp verdient dan vervallen we in een politiestaat”.
 
Nog geen moment heeft Johan Keizer er spijt van dat hij advocaat in strafrecht is geworden. Een geweldige promotie heeft Johan gemaakt nu hij partner is geworden van Kuijpers & Van der Biezen Advocaten. In het kantoor aan de Prinsengracht in Amsterdam zijn vijf advocaten en een secretaris werkzaam. Daarnaast is er nog een vestiging in Den Bosch. Johan Keizer wil ook graag zijn dorpsgenoten van dienst zijn om hen te verdedigen in de rechtbank als dat nodig blijkt. “Als mensen ooit te maken krijgen met politie of justitie dan kunnen ze mij meteen bellen, zodat ik hen met raad en daad zal bijstaan. Als ze het kantoor bellen, tel. 020-4202042, dan wordt een afspraak gemaakt. Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend en gratis”.

Bron: Nieuw-Volendam