Klik hier voor GRATIS advies

Verdachte pooierboy's langer vast

AMSTERDAM - Twee van de drie hoofdverdachten in een zaak tegen een bende loverboys, de 28-jarige Mehmet O. en de 38-jarige Youssef O., blijven in de cel tot het inhoudelijke proces tegen de bende begint. Dat heeft de rechter maandag in een pro-formazitting bepaald.

In juli werd de derde hoofdverdachte, de 22-jarige Murat O., voorlopig vrijgelaten. Het inhoudelijke proces tegen de drie vermeende loverboys en twee handlangers begint op 23 november.

De loverboys zouden een groot aantal vrouwen hebben gedwongen tot prostitutie in de rosse buurten van Amsterdam, Den Haag, Alkmaar en Utrecht. Minstens een van de vrouwen was minderjarig. Aan een van de jonge vrouwen zou verdachte Youssef in totaal bijna 2,3 miljoen euro hebben verdiend. De loverboys worden ook verdacht van het witwassen van het geld dat de meisjes aan hen afstonden. Ze zouden het geld via een garagebedrijf hebben witgewassen.

De drie verdachten werden in november vorig jaar na een uitgebreid politieonderzoek aangehouden. De komende weken worden de laatste tien getuigen gehoord, veelal vrouwen die voor de verdachten zouden hebben gewerkt. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft het horen van alle getuigen veel tijd in beslag genomen, omdat het moeilijk is de vrouwen bij de rechter-commissaris een verklaring te laten afleggen.

Politie en justitie meldden eerder dat de loverboys hun vrouwen zouden hebben geronseld via internet, op chatsites als Hyves en Partyflock. Advocaat Johan Keizer van Mehmet O. sprak dit tijdens de zitting tegen. „Mijn cliënt heeft geen van de vrouwen op de dagvaarding ontmoet op chatsites. Een groot aantal van de vrouwen was al in de prostitutie werkzaam voordat ze O. ontmoetten.”

Bron: Telegraaf.nl