Klik hier voor GRATIS advies

Verdachte verkrachting bejaarden blijft in cel

(Novum) - Een 35-jarige man uit Bennekom die wordt verdacht van poging tot aanranding van bejaarden, mag zijn proces niet in vrijheid afwachten. Dat heeft de rechtbank in Arnhem woensdag bepaald. Advocaat Johan Keizer had om schorsing van de voorlopige hechtenis gevraagd. De verdachte was al eens veroordeeld voor verkrachting en poging tot verkrachting van vier bejaarden in hun seniorenwoning aan het Ericapark in Bennekom. Begin dit jaar kwam hij vrij.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft Sebastiaan H. zich ondanks zijn eerdere veroordeling opnieuw schuldig gemaakt aan zedendelicten. Ook deze keer waren bejaarde vrouwen het slachtoffer. Het OM stelt dat de verdachte de drie slachtoffers, tussen de 59 en 91 jaar, heeft overmeesterd in hun bejaardenflats aan het Hof van Sint Pieter in Bennekom. De vergrijpen vonden in april en augustus plaats en tonen overeenkomsten met vergrijpen waarvoor hij al veroordeeld was.

De raadsman van H. meent dat zijn cliënt niet de dader kan zijn. Hij stelt dat het signalement dat de vijf bejaarde slachtoffers gaven niet overeenkomt met het postuur van zijn cliënt. Ook is Keizer van mening dat H. enkel en alleen is opgepakt vanwege zijn eerdere veroordeling. Volgens hem is er te weinig bewijs om H. ook voor de pogingen tot verkrachting die dit jaar plaatsvonden, te vervolgen.

H. werd eerder tot tweeënhalf jaar cel veroordeeld voor verkrachting en poging tot verkrachting van vier bejaarden. De slachtoffers werden in de zomer van 2006 's nachts overmeesterd in hun seniorenwoningen aan het Ericapark in Bennekom. H. heeft altijd ontkend betrokken te zijn geweest bij de vergrijpen. H. werd na het uitzitten van zijn straf begin dit jaar vrijgelaten.